Au fost chemati rusii in 1989? De ce sa fi fost? Ei erau deja aici

 

Misterele Revoluției ne urmăresc la trei decenii de la momentul producerii ei, chiar și după ce fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, a declarat că a fost mai mult o Loviluție: “o lovitură militară de stat reușită parțial”.

Sigur că una dintre enigmele ce continuă să rămână pe lista de “nedeslusite” este dacă au fost sau nu chemați rușii pe 23 decembrie 1989.

Dar întrebarea este: De ce să fi fost chemați rușii? Rușii erau deja aici și dețineau principalele pârghii în stat.

 

 

1 iliici

 

 

Alexandru Bârlădeanu conducea Senatul. El a lucrat în anii ’40 la Institutul de Cercetări Economice de la Moscova și a fost membru CC al PMR pe timpul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Ion Iliescu, trimis de Ana Pauker să studieze ingineria la Moscova și apoi numit prim-secretar CC al UTC, a devenit Președintele României.

Generalul Militaru, absolvent al Academiei Militare “Frunze” din URSS și trecut în rezervă în 1978 după ce a fost desconspirat ca spion GRU, era în fruntea Armatei.

Generalul Caraman, ce a organizat celebra rețea care a sustras documente din Cartierul General al NATO în anii ‘60 și care a fost decorat de KGB, a primit șefia SIE.

Generalul Vasile Ionel, cel care a absolvit Academia Militară de Artilerie și Rachete a URSS și a fost trecut și el în rezervă de Ceaușescu după povestea cu Dosarul agenților GRU în România "Corbii", a fost reactivat în 1989 ca șef al Marelui Stat Major și apoi a fost numit șef al administrației prezidențiale.

Așadar, ce nevoie aveau rușii să între aici, cu trupe, și să consume inutil resurse?

 

 

2 Iliescu Militaru

 

 

Mai ales ca tratatul de prietenie cu Uniunea Sovietica incheiat imediat dupa Revolutie stipula ca nu ne putem alia cu altii fara acordul lor.

Noroc ca s-a destramat la timp URSS. Dar era sa se intample cam la fel cu tratatul cu Rusia, cand  Evgheni Primakov s-a deplasat la Bucuresti, insa Iliescu n-a avut curajul sa faca pasul decisiv ca urmare a presiunilor dinainte de alegeri.

Iar faptul ca “modelul” rusesc a ghidat indeaproape Romania si n-a fost nevoie de o prezenta “la vedere” aici se observa si pe partea economica.

Nu ne-am vandut tara occidentalilor, exact asa cum a procedat si Moscova, dupa care ne-am creat capitalistii cu ajutorul programului de privatizare in masa.

Exact prin intermediul cuponiadei si-au “produs” si rusii oligarhii. Iar dupa ce i-au pus in pozitii-cheie au dat voie si la ceva-ceva investitii straine sa intre, dar care au jucat dupa regulile oligarhilor.

 

 

3 cuponiada

 

 

Nu vi se pare ca seamana pana la confuzie cele doua “scheme”? La ei capitalistii s-au numit Deripaska si Usmanov, la noi Patriciu si Vantu...

Revenind la confuzia dintre Revolutie si Lovilutie de la inceput, trebui mentionat ca nu doar momentul initial a fost militar, ci si ce a urmat. Minerii care au “dezmembrat” fenomenul Piata Universitatii au fost cazati in unitati militare si tot acolo au fost dusi protestatarii culesi de pe strada.

Golaniada a aratat, printre altele, ca poporul roman are o repulsie nativa fata de rusi,  si ca rusofila a fost doar atitudinea conducatorilor care au preluat tara in 1989.

In anii 2000, cei care au luat puterea - prin prisma bogatiei acumulate – nu s-au mai raportat la Moscova, ci la Paris. Asa ne-am intors cu fata dinspre Rusia spre Uniunea Europeana, cu mentiunea ca fara sprijinul marelui prieten si promotor Jacques Chirac acest fapt n-ar fi fost posibil.   


Energy Report

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review