Biologii confirma: Dumnezeu a evoluat dintr-o divinitate-cimpanzeu

 

Biologii de la Universitatea Berkeley au prezentat, joi, rezultatele unor cercetari care confirma faptul ca Dumnezeu, Creatorul Atotputernic al Universului, a evoluat dintr-o veche divinitate-cimpanzeu, punand astfel sub semnul intrebarii conceptii milenare despre originea dumnezeirii, relateaza publicatia americana The Onion

http://www.theonion.com/articles/biologists-confirm-god-evolved-from-chimpanzee-dei,35755/

Recent descoperitul stramos sacru, o specie de maimuta divina botezata Pan Sanctorum de catre oamenii de stiinta, ar fi evoluat timp de milioane de ani pana a capatat forma Domnului Dumnezeului Nostru, Facatorul Cerului si al Pamantului.

"Desi poate nu perceptibile la prima vedere, exista similaritati covarsitoare intre Fiinta Suprema de astazi si primata divina care a precedat-o", a declarat dr. Richard Kamen, seful departamentului de paleoteologie al Universitatii din Berkeley.

"Cimpanzeul divin mergea in patru labe, insa urmasii sai au adoptat mersul vertical pentru a economisi energie in deplasarile lor prin universul infinit. Asa se face ca Dumnezeul zilelor noastre este biped. Se poate observa foarte bine asemanarea cu Dumnezeu in structura osoasa a divinitatii-cimpanzeu, ca sa nu mai vorbim despre predispozitia sa spre crize de furie si acte de razbunare. Marele zeu-maimuta era, totusi, considerabil mai mic de stratura, intrucat nu-si dezvoltase inca capacitatea de a ocupa simultan tot spatiul si timpul", a aratat Kamen.

Potrivit expertilor, viata divina a debutat acum circa 3,6 miliarde de ani sub forma unui organism atotputernic unicelular. Acesta a evoluat ulterior, transformandu-se intr-o divinitate de tip burete, care se rostogolea de-a lungul haosului ce a preexistat universului.

Kamen a explicat ca, intr-un interval de sute de milioane de ani, divinitatea a devenit tot mai complexa, dezvoltand membre destinate deplasarii in infinitul cerurilor si fotoreceptori cu ajutorul carora a devenit capabila sa vada toate lucrurile.

Pe baza ultimelor descoperiri ale savantilor, se poate afirma ca Pan Sanctorum a experimentat pentru prima data actul creatiei ex nihilo cu circa 7 milioane de ani in urma.

Kamen a subliniat ca divinitatea-cimpanzeu a avut si anterior niste tentative in acest sens, reusind sa produca niste sisteme solare rudimentare, insa s-a speriat dupa ce a creat din greseala focul si a luat-o la fuga prin Univers, urland de furie.

"Selectia naturala a jucat un rol crucial in evolutia divinitatii si, din acest punct de vedere, valoarea adaptativa a imortalitatii lui Pan Sanctorum s-a dovedit a fi esentiala pentru supravietuirea sa", explica Kamen, adaugand ca de mare folos a fost si faptul ca cimpanzeul divin avea degetele mari opozabile, fapt care i-a permis sa fabrice unelte primitive cu care sa creeze oceane si lanturi muntoase.

"Domnul Dumnezeul nostru din ziua de azi mai are inca un mic apendice la spate, atavism al unei cozi despre care credem ca era folosita de divinitatea-cimpanzeu la catarare, permitandu-i sa scape din situatii periculoase. Amenintarile cu care se confrunta au facut absolut necesara, din punct de vedere al evolutiei, dezvoltarea omnipotentei, dar si a ghearelor lungi si a incisivilor ascutiti", mai afirma Kamen.

Desi creierul mic ii limita abilitatile cognitive, cimpanzeul divin dispunea, totusi, nu doar de constiinta de sine, ci si de inteligenta spatiala, permanenta obiectuala, precum si o rudimentara capacitata de a sti tot ceea ce este, tot ceea ce a fost si tot ceea ce va fi vreodata.

Speciile dumnezeiesti nu si-au dezvoltat decat relativ recent calitati intelectuale superioare cum ar fi gandirea critica sau intelepciunea infinita. Potrivit lui Kamen, pentru Pan Sanctorum, actul judecatii divine nu reprezenta altceva decat manifestarea instinctului primar.

"Vorbirea articulata nu a aparut decat la Dumnezeul din Cro-Magnon, urmasul Pan Sanctorum. Totusi, cimpanzeul divin era capabil sa se foloseasca de mormaieli si gesturi cu mainile pentru a exprima emotii de baza cum ar fi fericirea, furia sau iertarea pacatelor. Pe de alta parte, se pare ca divinitatea-cimpanzeu avea deseori un comportament extrem de agresiv, dezlantuindu-si deseori, fara motiv aparent, furia divina asupra maimutelor muritoare pe care le crease dupa chipul si asemanarea sa", mai spune dr. Richard Kamen, seful departamentului de paleoteologie al Universitatii din Berkeley.

Aceasta adauga: "Din cercetarile noastre a rezultat ca aceste creaturi traiau intr-un fel de Rai primitiv sub forma de jungla, pana cand au fost alungate de acolo de Creatorul lor intr-o criza de furie, care L-a facut sa arunce cu fecale dupa supusii sai in timp ce acestia fugeau".


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review