Volatilitatea vădește decuplarea cursurilor principalelor monede de fundamente

Am mai vorbit de bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, nu singura, şi am menționat că este ideală să se spele cu ea banii făcuți în economia subterană și din evaziune. Motiv pentru care se poate zice - reiterez - că e o nedreptate ca politicienii să arate acuzator către paradisurile fiscale și să nu pomenească nimic de bitcoin. Asta ar putea să indice că doar evaziunea nu le convine și că, de fapt, nu asistăm la o luptă reală împotriva corupției.

Da, însă mai important este aici că țărilor sub embargo le vine mănușă bitcoin. Chiar așa, punctam, la un moment dat, că rușii nu mai poartă războaiele convențional. Iar bitcoin se umflă fără ca cele mai multe autorități de supraveghere să-i dea interzis, fiindcă ar pune în pericol relaxarea cantitativă (QE), ar schimba paradigma și ar readuce secvența recesivă din 2007.

Dar pentru că tot discutăm de pregătiri de război e bine de reamintit și că bursa americană se umflă fără a prea avea de ce, după cum se majorează, de altfel, și dobânda-cheie. Piața de capital crește însă și dobânzile stimulează acumularea de bani ca să întrețină deficitele punerii economiei americane pe picior de luptă.

Şi într-un asemenea context - cu deficitele-n forțaj - moneda nu se poate întări. Din câte se observă biletul verde s-a depreciat semnificativ, a trecut de 1,22 dolari/euro, și depășirea intervalului de variație 1,156 – 1,209 lasă drum liber spre 1,25 dolari/euro.

Lira sterlină s-a decuplat de acest joc și stagnează la 0,88 pentru că e necesar ca în vreme de război să existe un reper sigur în care să se realizeze schimburile între beligeranți, dar și pentru că politicienii britanici nu trebuie constrânși să-și reformeze economia și clasa, așa cum e nevoie, de exemplu, în Europa continentală. Ei au făcut deja reformă structurală și corupția e ținută în limite rezonabile.

Iată așadar niște cursuri influențate de economii ce se pregătesc de război, de aceea principala problemă, atât la euro, cât și la bitcoin, de fapt a cursurilor lor față de moneda americană, e volatilitatea. Moneda unică europeană evoluează într-un cadru în care tonul e dat de mișcările speculative legate de factorii exogeni precizați și nu de fundamente, ceea ce se vede și la nivelul principalelor mărfuri, precum petrolul. 


Energy Report

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review