Dacă de la săraci nu luăm pentru plata taxelor locale, atunci de la cine? De la noi?

Revin cu o idee simplă, oare la cât se plasează inflația parcărilor în București? Dacă era maximum 2,5 lei/oră în urmă cu un cincimal și acum e 5, 6 sau 10 lei? Oare în intervalul acesta de timp veniturile au avansat cu 100%, 200%, 400%? 

Și în ce măsura legislația locală începe să contravină celei naționale, care e ghidată de prevederea constituțională că România e un stat social? De ce pun această întrebare, fiindcă cei care vor achita taxa de poluare sunt cei mai săraci bucureșteni. Ei sunt aceia care nu-și permit să meargă decât cu mașini non-euro, Euro 1 sau Euro 2. Bogații utilizează mașini mari, „de statut”, care la zecile de mii de euro cât costă se înscriu perfect în grupa netaxată. Așadar se pune întrebarea dacă de la săraci nu luăm bani pentru plata taxelor locale, atunci de la cine? De la noi?

Iar "Ideile" bucureștene și cele de tip Radu Mazăre pot fi preluate și de alte administrații locale și pot duce legislația în altă direcția decât cea trasată de cadrul național, în condițiile în care România nu e republică federală, ci stat național unitar.

Dacă și alte muncipalitati românești vor adopta modele similare de a elimina poluarea, ne vom trezi că trecem printr-un oraș, pe care suntem nevoiți să-l traversăm, fiindcă nu are centură, e slab semnalizat și ne putem rătăci ușor prin el, și odată acest lucru produs nu știm pe ce "broască" legislativă călcăm.

Apropo de broaşte, Primăria are în studiu o plată „franceză” în valoare de 130 milioane de euro, care ar fi exact cât s-ar aduna din acciza locală impusă. Problema e că plata se face o singură dată şi acciza rămâne. Şi ar mai fi şi o nedumerire legată de faptul că dacă tot se iau de la capăt o grămadă de procese, din varii motive, de ce nu se întâmplă acelaşi lucru şi cu cel legat de respectiva plată, ci se preferă să se achite banii? Asta cu precizarea că ceea ce spun nu este teoria conspiraţie, ci o analiză „pe surse”, cum văd eu că se poartă la tv. 


Energy Report

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review