Error
  • Error loading feed data

Românii se aduc înapoi în ţară cu încredere, nu cu sentimente

Văd că în ciuda eliminării guvernului PSD, ideea de a-i aduce înapoi pe românii care lucrează în străinătate persistă.

Ştim de ce au plecat ei acolo, pentru ca şomajul să se plaseze la niveluri mici din prezent, nu la unul ca-n Grecia/Spania, şi nu se pot obişnui de fel cu modul în care funcţionează clasa politică ce dereglează scara corectă de valori, meritocraţia.

Întrebarea este s-a modificat ceva structural ca să ai curaj să-i chemi înapoi? Sau mediul economic a devenit mai bun ca să atragi capitalul ce creează locuri de muncă, fiindcă până una alta avem cea mai scăzută cantitate de investiţii pe locuitor din regiune, suplinită de remitenţele diasporei?

Dacă nu v-aţi prins suntem în secvenţa Iugoslavia 1985/Polonia 1980, cu precizarea că noi vom fi condiţionaţi la o anumită dată să adoptăm euro. Diaspora ştie în momentul de faţă ceea ce nu vrea, dar dacă ar fi pusă în situaţia de a spune ceea ce doreşte tot n-ar avea motiv să se întoarcă. Economia noastră nu e în măsură să ofere joburile deţinute de românii care lucrează în afară.

Atât timp cât nu reuşim să promovăm elite reale, ci doar care se descurcă la deschisul unor uşi, înseamnă că nu am reuşit să obţinem încrederea nu doar a diasporei, ci a întregii populaţiei, pentru că separarea în români dinăuntru şi din afară este un act care din punct de vedere constituţional pune sub semnul întrebării statul unitar.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review