Cotaţia liră sterlină/euro e principalul indicator de încredere

Evoluţia din ultimele trei luni a lirei sterline faţă de euro reprezintă principalul indicator de încredere pentru  Brexit.

Mai precis, lira se apreciază, e achiziţionată, generează încredere, în cazul unei ieşiri a Regatului Unit din Uniunea Europeană fără să existe o înţelegere, arătând preferinţa pentru pound în caz de crize, inclusiv războaie, în timpul cărora trebuie să existe o deviză care să mijloacească schimbul.  

În vreme ce dacă Brexitul se produce cu acord, nu există nicio problemă să se cumpere moneda unică europeană.

 Situaţia prezentată sugerează că atuurile sunt în mâna Marii Britanii, şi cotaţia liră sterlină/euro constituie principalul reper valutar al momentului, nu euro/dolar. 

Părăsirea Uniunii cu acord constituie un gest de eleganţă din partea Regatului, după ce UE nu a jucat corect când a încercat să fixeze viitoarea graniţă a UK cu Uniunea Europeană în insula Irlanda, zonă de influenţă britanică.

Asta cu precizarea că investiţiile pe care le fac Statele Unite în Franţa arată o bună expertiză a riscului, pe care americanii şi-l iau în locul francezilor, şi au legătură cu actuala formă de Brexit. 


Energy Report

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review