Dacă e să ne luăm după semnăturile pentru candidaţii la preşedinţie, România e o ţară care n-a suferit spasme demografice

OK, hai să lăsăm deoparte faptul că dacă se adună toate semnăturile date candidaților la președinție - nu, preşedenţie, sau preşidinţie, Ana Iorga zice că-i incorect gramatical - e posibil să iasă mult mai mulți votanți decât vor fi, fiindcă se poate presupune că îţi place de mai mulți aspiranți la cea mai înaltă funcție în stat, chit că alegi o singură persoană per tur, dacă o faci.

Ceea ce nu înțeleg însă e de ce se verifică semnatarii ochiometric și nu digital, ca să se vadă dacă există în realitate, sunt vii, vii, pipăibili cu mână, vorba lui Nichita Stănescu.

Nu de alta, dar s-ar putea să iasă că sunt mai mulți semnatari nu doar față de numărul votanților, ci decât populația țării.

Sigur că există și statistici electorale și baze de date, numai că ele corespund fazei votului nu celei de strângere de semnături pentru candidații la prezidențiale.

Potrivit Autorității electorale Permanente, numărul total de alegători înscrişi în Registrul electoral este de 18.987.675 de persoane, din care 18.835 nu au drept de vot din cauza unor interdicţii.

La 1 ianuarie 2019, populaţia rezidentă era de 19 405 mii persoane, în scădere cu 125,5 mii persoane faţă de 1 ianuarie 2018.

Ar rezulta că fie e diaspora mare, fie-s puţini copii ori mulţi morţi sunt vii. Dar, pe ceea ce vă propun să pariem este dacă numărul de semnături strânse de candidaţii la prezidenţiale depăşeşte 19 milioane! 

Apropo, la ultimul tur de prezidenţiale, din 2014, s-au prezentat 11,55 milioane alegători, şi au fost cu 10% mai mulţi faţă de prima rundă a aceluiaşi scrutin.

Iar la alegerile europarlamentare din 2019 a fost - conform presei - un moment de adevărată revoluție a românilor, pentru că românii s-au prezentat la vot în număr record: 49,02%. Adică, nu mai puțin de 8.954.959 din cei 18.267.732 de cetățeni înscriși pe listele permanente și speciale.

 

 


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review