Președintelui Biden i se atrage atenția că nu se face să le dai prietenilor peste nas în public

Să-i spunem președintelui? Este cartea care încheie trilogia scriitorului britanic Jeffrey Archer, după celebra Cain și Abel, ecranizată cu Sam Neill și Peter Strauss în rolurile principale și Fiica risipitoare.

Iar președintele Biden îi spune UK că dacă vrea tratat comercial favorizant din partea Statelor Unite trebuie să respecte înțelegerea de la Brexit, care stabilește că, spre deosebire de restul teritoriului britanic, Irlanda de Nord rămâne parte a pieței unice. Acordul prevede o graniță deschisă între Ulsterul nordic, parte a Regatului Unit și Republica Irlanda, stat UE.

Președintele afirmă: „Orice înțelegere comercială între SUA și Marea Britanie trebuie condiționată de respectarea acestui acord și de împiedicarea întoarcerii la o graniță «dură». Punct!” Și Jeffrey Archer - scriitor și politician - îi zice, după ce se gândește un pic dacă să-i spună: „Ne place să credem că avem o relație specială cu SUA, însă nu le dai peste nas prietenilor în mod public, atunci când ai putea să le spui în privat că e momentul să înceteze!”

Haideți să reamintim ce uită Biden. Republica Irlanda - Eire - a fost parte componentă a Imperiului Britanic până după Primul Război Mondial. Provinciile catolice Connaught, Munster, Leinster - cu excepția majoritar protestantei Ulster (Irlanda de Nord) - au înființat statul liber irlandez, mai întâi în interiorul monarhiei de rit anglican și apoi în afara sa, atunci când s-a proclamat republică, dar englezii consideră Irlanda mai departe în zona lor de influență. Inclusiv cultural, cu Oscar Wilde și James Joyce, scriitori irlandezi de limbă engleză. 

Iar părăsirea Uniunii cu acord a constituit un gest de eleganţă din partea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, după ce UE nu a jucat corect când a propus să fixeze viitoarea graniţă a Albionului cu Uniunea Europeană în insula Irlanda.

Acum, pentru ca nicio faptă bună să nu scape nepedepsită, președintele american se apucă să spele lucrurile în public.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review