Fondurile UE, baza de reducere a taxelor

NU! reducerilor de taxe şi un DA hotărât investiţiilor publice este o temă care revine obsesiv în statul nostru capitalist. Eu am însă altă părere. Societatea e atât de slăbită după cât a fost furată încât doar un mediu economic lipsit de ostilitate o poate face să funcționeze. Din acest motiv e de preferat excedentul în locul deficiului bugetar. Şi explicaţia e simplă: Excedentul ar fi garanția că nu se fură!

Cei care recomandă investițiile cu resurse publice uită că țara a fost scoasă doar în declaraţiile politice din criză și în această fază e bine ca plasamentele să aibă rezultate rapide, ce cresc viteza de rotație a banilor și ancorează anticipațiile. Pentru infrastructură ne dă UE finanțare. Şi tot aici merită să ne întrebăm oare cât reprezintă exproprierile în costul autostrăzilor şi să subliniem că nu are cum să aibă eficiență o investitiție - o autostradă - căreia îi lipsește cel mai important tronson: București - Comarnic.

E clar că pe termen lung, în lipsa investițiilor străine, trebuie utilizate fondurile europene. Guvernul  e necesar să-și protejeze lichiditatea și să o aloce doar în proiecte cu rezultate rapide, cu "velocity" mare.

Sectoarele care întrunesc, în principal, acest criteriu se găsesc în sfera serviciilor. Dar aici intervine o problemă. Serviciile au nevoie de personal calificat și observăm cum POSDRU se răzbună fiindcă ne-am bătut joc de bani europeni pentru educație.

Calificarea personalului nu s-a îmbunătățit pe seama respectivelor fonduri. Iar când banii pentru educație se evaporă, e necesar să se creeze într-un fel germenii pentru a crește productivitatea și a reporni secvența economică, în așa fel  încât companiile românești, în ansamblu, să treacă de la pierdere la profit.

Motiv pentru care îi contrazic pe cei ce resping ideea de relaxare fiscală. De regulă, aceștia își poticnesc gândirea în niște „necesităţi“ pe termen lung. Chiar dacă, repet, pentru astfel de proiecte trebuie alocate doar fonduri comunitare. Bugetul nostru are nevoie să se concentreze pe stimulente pe termen scurt, pe baza canalizării forței de muncă în servicii. Ceea ce înseamnă că-i necesar să se rezolveze rapid chestiunea deficitului educațional.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review