Cum e corect: Al României sau Aromâniei?

„...revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe" anunţau procurorii într-un comunicat de presă.

Eu cred că în această speță ar trebui consultat un specialist, pentru că din câte știu copiii din flori se scriu cu “A”, nu cu “Al” și într-un cuvânt, respectiv: Aioanei, Amariei, Apetrei, Adăscăliței, Acălugăriței, Avădanei, Adochiţei, Alisavetei, Asaftei, Acatincăi, Afloarei, Afrăsinei, Airinei, Azamfirei, Aparaschivei.

Şi sigur că putem continua cu alte nume de familie cu formă de feminin, care la origine sunt matronimice, indicând descendenţa pe linie maternă: Apreutesii, Ababii, Ailenii, Achirii, Asoltanii, Aştifenii. Se vede însă treaba că dacă în prima listă Maria, Petra sau Ioana sunt corect incluse în numele descendentului, în cea de-a doua, Sultana şi Ştefana sunt alterate din punct de vedere onomastic, ceea ce arată şi mai clar că e necesar sfatul unui consultant.

Mai ales că nedumeririle sunt şi mai mari dacă mai menţionăm nume precum: Aghergheloaie, Agavriloaie , Ailoaie, Amihalachioaie, Apăvăloaie ori Avasîloaie.

Vreau să precizez totuşi, ca nu cumva să se creeze confuzie, că numele Aromâniei nu poate să apară vreodată scris cu forma Aromâniii. El este unic şi de aceea e bine să fie scris ca Adomniţei.

PS: Nu vreau să pomenesc nimic de  Amaximoaie şi Amarendei , fiindcă-s prietenii mei . Şi mai am unii , care au încercat să  înlăture “A”-ul, adică să nu mai fie Joanneson sau  Maryson, şi au ieşit Mihăesi, Ivănesi, Antonesi şi Adronesi. Dar nici pe ei nu vreau să-i vorbesc. 


Energy Report

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review