Versurile ce indoctrineaza

Tatal meu zideste case, cocotat pe schele/El cu fruntea lui ajunge pana sus, la stele/ Tatal meu coboara-n mina, ca sa smulga fierul/ Dar pe seara, mult ii place sa priveasca cerul/ Tatal meu da tarii paine, e pe campuri vara/ Are mari ostiri de grane, cat se-ntinde tara/ Tata strajuie-n uzina marile cuptoare/Fierbe-n vatra cu otelul, bulgarii de soare/ Tata ne deschide-n scoala, cel dintai, caietul/El ne invata socotitul, dar si alfabetul/ Alb halat îmbraca tata în spital când vine/ Spune-i numai ce te doare, el te face bine.

Iata cum la un sfert de secol de la abandonarea comunismului, copiii din clasele primare sunt „hraniti” tot cu poezie prolecultista, cum e cea de mai sus a Veronicai Porumbacu.

E aceeasi persoana care a anticipat integrarea in UE scriind: O, Europa, te simt in mine/Te simt adanc in mine!

Cu riscul de a fi taxata de Pastorel Teodoreanu: Mult stimata Veronica/Eu credeam c-o ai mai mica/ Dar marturisirea-ti clara/ Din Gazeta Literara/Dovedeste elocvent /Ca in chestia matale/ Cu-adancimi fenomenale/ Intra-ntregul continent!.

Dar cu poezie proletcultista de pe vremea slagarului „Macarele” (O macara incetinel/Mi-a adus un biletel/Il prind iute si-l citesc/„Spor la lucru si te iubesc”) sunt indoctrinati elevii mici. Celor mai mari li se predau in clasa a IV - a, la Educatie Civica, paragrafele din Constitutie care le arata ca traiesc intr-un stat national - socialist: „Romania este stat national (...) social (...) are ca fundament unitatea poporului roman si solidaritatea cetatenilor sai”.

 Dupa care sunt „testati”: Consideri ca dragostea de tara e o indatorire a oricarui cetatean roman? Sau: Crezi ca poti sa servesti tara prin orice profesie? Si sunt inca o tura indoctrinati: „Statul asigura securitatea personala a cetatenilor, siguranta publica, protectia sociala a oamenilor, apararea tarii, infaptuirea dreptatii si sprijina economia tarii”.

 Din cate se observa dupa 7 ani de educatie buna primita in familie, vine statul si institutionalizeaza relatia parinte - copil, sugerand ca individul nu trebuie sa se apere si sa economiseasca, pentru ca de asta se ocupa statul. Si stiti cine sunt cei ce dau bani statului ca sa strice ce au primit bun de acasa copiii? Aceia carora li se spune ca invatamantul e gratuit, chiar in timpul in care achita impozitele.


Energy Report

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review