Error
  • Error loading feed data

Buzău – starea de destin

Știm cu toții că buzoienii nu sunt moldoveni, chiar dacă hebdomadarul TimesNewRoman scrie răutăcios, citând un demers hazardat: “Până la sfârşitul acestui an, toţi buzoienii vor trebui să-şi schimbe buletinele cu unele de Vaslui, astfel încât să fie clar pentru toată lumea că judeţul Buzău este locuit exclusiv de moldoveni”. Publicația adăugând că s-a optat pentru versiunea cu buletine de Vaslui pentru că, din punct de vedere al comportamentului, buzoienii sunt aidoma fraţilor lor moldoveni din Vaslui: „Au acelaşi nivel de inteligenţă, munca le place la fel de mult, iar consumul de alcool şi tot ceea ce decurge din el sunt la acelaşi nivel”.

Însă buzoienii n-au cum să fie moldoveni, fiindcă ei consumă mucenicii sub formă de supă, ca la București, nu de colaci, ca la Vaslui. S-a gândit la asta TimesNewRoman înainte să spună că buzoienii au aceleași caracteristici ca moldovenii?! Iar covrigii de Buzău, cu gaură strâmtă pentru cozi mici, nu-i găsești în toată Moldova. Acolo-s covrigi cu găuri mari, similare cu diametrul sarmalelor.

Problema este însă una de destin. Buzoienii nimeresc în Moldova, chiar și când sunt în București. Un cunoscut mi se plângea, ieri, că el, care e din Buzău, și n-are nicio legătură cu moldovenii, a fost blestemat să locuiască pe strada Vaslui. I-am spus imediat că putea să-și facă și el buletin de Vaslui cum scrie la hebdomadar. Dar el m-a săgetat cu privirea, și mi-a zis că la câteva străzi mai încolo e strada Buzău, și dacă ar fi avut norocul să stea acolo, putea scrie pe cartea lui de identitate născut la Buzău, domiciliat pe Buzău. Nu cum se întâmplă acum când scrie născut la Buzău, domiciliat pe Vaslui.

Se consolează totuși cu ideea că pe strada Buzău stă un amic de-al lui pe al cărui buletin scrie născut la București, domiciliat pe Buzău. Din păcate, eu știu un moldovean pe al cărui buletin scrie născut la Vaslui, domicilat pe Paris, în zona Pieţei Dorobanţi. Iar el are în zonă consăteni care stau pe Washington, Roma, Berna, Oslo şi Tokyo, ca să nu mai nege nimeni diversitatea migraţiei verificată cu ajutorul numerelor de maşini parcate pe străzi. Invazia rusă pentru reîntregirea tezaurului de la Moscova, de după repatrierea rezervei de aur de la Londra, e prefațată de cea moldo-buzoiană.  


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review