Liber să postez!

Un prieten care muncește pe un electrostivuitor la o făbricuță care produce în löhn mi-a comunicat că după ce i s-a interzis să mai fumeze în afara pauzei de masă i s-a spus că nu mai are voie să intre pe facebook de pe tableta pe care o ținea în buzunarul de la piept al salopetei sale unsuroase.

Eu dacă aș fi în locul lui, dacă ar trebui să merg la serviciu, și mi s-ar interzice libertatea de exprimare pe facebook, aș face greva foamei la Universitate, alături de manifestanții ecologiști care vânturau la un moment dat pancarte cu “Jos Capitalismul!!!”

Iată ce-l apără pe amicul căruia nu i se mai dă voie să intre pe facebook de pe tableta pe care o ține lângă piept, în salopeta de serviciu:

Articolul 30 al Constituției României:

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă (nota mea – cu excepția CNA)

(3) Libertatea presei implică și libertatea de a înființa publicații.

(4) Nici o publicație nu poate fi suprimată.

Articolul 10 al Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertătilor fundamentale:

Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a comunica informații ....


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review