“Profit.ro” confirmă că darea în plată rezolvă şi problema creditelor în franci elveţieni

Scriam recent că odată legea dării în plată adoptată de  Parlament, aflăm şi modul în care se va rezolva chestiunea creditelor în franci elveţieni. Pentru că în cazul acestui act normativ nu poate fi vorba de negociere pe relaţia bancă - debitor şi atunci persoanei care a luat un împrumut ipotecar în franci, şi are dificultăţi cu serviciul datoriei, nu-i rămâne decât să-i dea în plată instituţiei de credit imobilul.

Aşadar, esenţa legii dării în plată rezidă din faptul că nu lasă loc de negocieri. Şi cum legea se aplică tuturor creditelor ipotecare acordate persoanelor fizice, inclusiv cele în franci elveţieni, soluţionează implicit şi această speţă. Asta fiindcă orice altă lege, complementară, care ar veni să reglementeze un credit luat într-o anumită monedă, i-ar discrimina pe cei care s-au împrumutat în alte monede.

Iar portalul “Profit.ro” vine să confirme că raţionamentul este corect. Într-un articol intitulat "Firicel își încheie socotelile cu banca: Actorul din Las Fierbinți și-a dat garsoniera în plată”, publicaţia online informează că, citez: Actorul Cuzin Toma, vedetă a serialului TV "Las Fierbinți", a decis să își cedeze casa băncii, prin procedura dării în plată, după ce în 2007 a contractat un credit de 80.000 de franci elvețieni pentru cumpărarea unei garsoniere și a ajuns la concluzia că mai trebuie să achite acum, după aproape 9 ani, aproximativ 90.000 de franci elvețieni, plus dobânzi și comisioane.

"Acum mă întreb ce ar trebui să răspund dacă banca îmi va trimite o somație cu «Bă', ești nebun?!»... cred că sigur voi spune «Bă, ești proastă?!»...", spune actorul, într-o declaraţie din “Profit.ro”.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review