Cei care vindeau braşoave şi-au găsit naşul la Drăgăşani şi ca să n-o mai păţească şi-au angajat şmecheri

Și-au găsit Bacăul. Adică, au dat de bako (călău - în maghiară), după care se vede că-i denumit oraşul, aşa ca un loc de execuţie. 

A nimerit orbu' Brăila. Asta pentru că nu era chiar nevăzător și purta brille - ochelari, în germană - de la care vine numele urbei.

Ca-n Codru' Vlăsiei. Noroc că a apărut DNA ca să-i rărească pe haiduci.

A zice brașoave. Era firesc în Kronstadt-ul plin de negustori sași, devenit, ulterior, pentru o scurtă perioadă, Orașul Stalin, cu tot cu covoarele lor din Biserica Neagră.

La Drăgășani și sfinții au nasurile roșii. E clar de ce, însă ca sașii ce vindeau brașoave să nu se mai pomenească că ajung acasă cu poşircă în locul vinului bun pe care-l degustaseră întreaga noapte, își puneau un șmecher (cel care degusta licoarea, de  la smack/gesmack în nemţeşte) să răspundă pentru conținutul butoaielor.

A o întoarce ca la Ploiești. Păi, da, ba regat, ba republică, iar regat și din nou republică, cine să mai aibă încredere, mai ales când trenul trebuia să se întoarcă spre București ca să meargă la Sinaia.

Încă una tot din județ, înainte de Comarnic și Sinaia: Să nu-ți iei nevastă din Breaza. Elevii liceului militar știu de ce.

La București umblă câinii cu covrigi în coadă. Se observă asta după multitudinea de mașini din trafic cu numerele de DJ, OT, VN, CT, BZ sau GR (Giurgiu, nu Grecia). Cu alte cuvinte, baronii locali au jefuit provincia și cei din țară, când nu migrează în străinătate după investitorii ce lipsesc de la ei din județ, îi caută prin metropola dâmboviţeană, mai ales că ei creează locuri de muncă cu resursele luate de la provinciali.  

În Capitală au venit gogeamite oamenii. Gogea Mitu, pe numele său adevărat Dumitru Ştefănescu, avea între 2,3 şi 2,4 metri şi era originar din Mârşani - Dolj.

Dar Oltenia n-a dat doar oameni mari. Carul cu proști s-a răsturnat la Caracal, pe când hurducăia, la 1848, ţăranii - „prostimea” revoluţionară - spre judecată. Bine că sunteți voi deștepți!


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review