România dobândeşte convergenţă economică datorită politicii externe

În a doua săptămână în care Banca Naţională lichidizează piaţa interbancară prin intermediul repo apetitul băncilor comerciale a scăzut la mai puţin de jumătate faţă de perioada anterioară.

Măsura dovedeşte eficienţa cu care BNR utilizează instrumentele  de reglare a lichidităţii, dar şi faptul că guvernul tinde, probabil,  spre normalitate în privinţa execuţiei bugetare.

Acest lucru nu se poate face în lipsa comunicării bancă centrală – executiv, aşa cum e firesc pentru o ţară membră UE şi care funcţionează,deja, ca o democraţie consolidată.

Şi un pas înainte se poate constitui remanierea Cabinetului Tudose, pentru a găsi o soluţie cât mai apropiată de necesităţile momentului, mai ales în condiţiile întrunirii NATO  de la Bucureşti, în cadrul căreia preşedintele Iohannis şi-a arătat o poziţie pacifistă coroborată cu ataşamentul faţă de valorile nord-atlantice.

Toate aceste evenimente sunt de natură a consolida evoluţia României din punct de vedere economic şi politic. Singurul lucru care mai rămâne de făcut este ca înţelegerile realizate în cadrul parteneriatelor internaţionale în care e angajată România să fie respectate şi asimilate şi în politica internă. 


Energy Report

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review