Birjarii prinsi pe capra beti, se vor aresta

 

 

In 1859 se elaboreaza, in Bucuresti, cu titlu experimental primul regulament intitulat "Ordonanta pentru reglementarea trasurilor in Bucuresti"

 

 

3 tramvai cu cai

 

 

Acest act experimental ramane in vigoare timp de noua ani, adica pana in 1868, cand Consiliul Comunal al Capitalei a votat la 9 aprilie un "Regulament pentru trasurile de piata si Bucuresti" care prevedea printre altele:

 

"Nimeni nu e volnic a conduce trasura fara livret; trasurile sa fie curate si de buna stare, iar hrana cailor sa fie: fan, ovaz si orz, caci orice trasura cu cai in stare de slabire se va opri d-a mai circula; conducatorii sa fie imbracati curat, cu haine cuviincioase; conducatorii n-au voie a fuma cand sunt in mers cu musterii; birjarii prinsi pe capra beti, se vor aresta; toate trasurile vor avea, noaptea, felinare aprinse".

 

 

00 trasuri

 

 

Birjarii trebuiau sa poarte uniforma, sapca cu doua trese, surduc lung pana peste genunchi si doua randuri de nasturi galbeni. Varsta minima pentru „suit pe capra” era de 21 de ani.

 

 

2 bis

 

 

Primele examene pentru obtinerea permisului de conducere au fost organizate in decembrie 1907, dar primele cursuri de pregatire a celor care doreau permis de conducere au fost deschise abia in ianuarie 1911.

 

 

2 birja

 

 

Examenul a constat intr-o proba de viteza pe sosea si o proba de franare instantanee in momentul in care examinatorul arunca in fata automobilului aflat in plina viteza, un sac umplut cu paie.

 

5 birja


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review