De ce nu sunt inteligente serviciile secrete romanesti?

 

Toate serviciile secrete culeg informatii, important este insa sa le poata corobora si folosi intr-un anumit mod, care dovedeste inteligenta.

Datorita acestui lucru cea mai importanta agentie de profil americana se numeste Central Intelligence Agency (CIA), iar cel mai cunoscut serviciu britanic este Secret Intelligence Service (SIS sau MI6 - Military Intelligence).

Dar la fel se intampla si in Albania (National Intelligence Service), Argentina (National Intelligence System), Australia (Australian Secret Intelligence Service), Austria (Army Intelligence Office), Brazilia (Brazilian Intelligence Agency), Canada (Canadian Security and Intelligence Service), Coreea de Sud (National Intelligence Service), Cuba (General Directorate of Intelligence), Danemarca ((Defence Intelligence Service), Republica Dominicana (National Directorate of Intelligence), India (Intelligence Bureau) sau Irlanda (Military Intelligence).

Asta in timp ce noi, romanii, ne ferim ca dracu’ de tamaie sa spunem ca serviciile noastre secrete sunt inteligente si le numim servicii de informatii: Serviciul Roman de Informatii (SRI), Serviciul de Informatii Externe (SIE), Directia Generala de Informatii a Apararii (DGIA) ori Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI).

Ce sa intelegem din asta? Ca, noi, romanii ne marginim sa ascultam telefoanele, sa-i urmarim pe straini pe strada si sa monitorizam traficul de internet si cam asta este toate activitatea serviciilor, de procurare de informatii? De ce nu-si asuma responsabilitatea respectivele servicii si din titulatura lor sa reiasa ca informatia e analizata si coroborata?

Din pacate, dupa cum le cheama acum pe servicii reiese ca ele se ocupa doar cu recoltarea de informatii.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review