Idei fiscale: Guvernul ar trebui sa inlocuiasca majorarea impozitelor pe proprietate cu taxarea numarului de ferestere

 

Dupa ce majorarea impozitului pe locuinte era iminenta, Ministerul Finantelor Publice se razgandeste si invoca ultimele consultari pentru anularea cresterii acestuia, precizeaza Mediafax.

Agentia adauga ca Finantele au hotarat sa nu introduca in Codul Fiscal cresterea impozitului ca urmare a consultarilor din dezbaterile publice, fara sa precizeze cand au avut loc acestea, in conditiile in care noua forma a Codului Fiscal a fost finalizata vineri, 13 martie.

In fine, au existat sau nu consultari, cert este ca toata lumea isi doreste sa scape de taxe, dupa cum remarca Bogdan Glavan pe site-ul logica economica (http://logec.ro/este-la-oferta-10-ani-fara-taxe/).

Comerciantii s-au prins care este cea mai mare dorinta a romanilor. De aceea se intrec sa faca TVA cadou.

 

tva inapoi

 

Sau iti ofera 10 ani fara impozite locale daca platesti cu cardul Visa:

Visa

 

Dar desi guvernul pare sa fi renuntat sa mai suprataxeze proprietatea probabil ca ia in calcul, pe viitor, noi initiative prin care sa-si creeze spatiu fiscal.

Din acest motiv n-ar trebui sa ne mire daca se vor relua discutiile in privinta taxei pe scaun, inventata de Decebal Traian Remes, „reincarcata” de Sebastian Vladescu, si readusa in discutie, in 2013, de Victor Ponta.

Noi totusi vorbim aici de locuinte si nu de carciumi. Omoloaga taxei pe scaun ar trebui sa fie, pentru proprietatile imobiliare, taxa pe ferestre. Aceasta a exista in Marea Britanie, atunci cand regele William al III-lea a decis sa taxeze ferestrele pentru ca cei ce detineau averi sa nu se mai poata eschiva de la plata impozitelor.

Toate casele plateau o taxa fixa de 6 silingi pe an, iar cele cu 7 sau mai multe ferestre achitau o suma suplimentara, proportionala cu numarul ferestrelor. De aceea mai observam in Regatul Unit, pana in zilele noastre, locuinte care au ferestrele zidite. In felul acesta se evita plata taxei suplimentare pentru numarul „excedentar” de ferestre.

 

brickedwindow1

 

Iata asadar cum va trebui sa procedeze pe viitor strategul fiscal roman. Dupa ce taxeaza scaunele din birturi, bodegi si bombe ca sa compenseze reducerea TVA, ar face bine sa extinda taxarea si la aerul si lumina care intra prin fereastrele locuintelor pentru a evita majorarea taxelor pe proprietatile imobiliare.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review