Darea în plată: Socializarea pierderilor se face cu taxe mai mari

Oare legea dării în plată, în forma în care se vehiculează acum ar putea fi adoptată în Statele Unite? Păi, acolo există deja aşa ceva, dar care constituie o opţiune ce este scrisă de la bun început într-un  contract, reprezintă un risc remunerat suplimentar şi nu acţionează retroactiv. Iar în UE şi Rusia n-am auzit să se pomenească de o asemenea iniţiativă, în forma propusă la noi.

Se vede că România aplică din nou modele originale ce nu pot să atragă atenţia decât asupra lipsei de expertiză. În vreme ce bruiajul declarativ cu care se încearcă să se facă acest proiect comestibil pentru populaţie e menit să ascundă interesele pesonale şi de grup din spatele său.

Este dezolant că lupta cu incorectitudinea dovedită a sistemului bancar în relaţia cu clienţii îşi găseşte debuşeu sub forma unei legi ce pune în cârca instituţiilor de credit preţul ridicat la care au ajuns imobilele şi problemele de mediu economic, ce duc la înrăutăţirea serviciului datoriei. Fiindcă trebuie spus limpede că nu băncile au urcat până la cer preţul caselor şi nu ele sunt cele ce au mărit taxele pe timp de criză.

Din păcate, după o astfel de reacţie, care dă impresia că ar beneficia de susţinerea populaţiei, băncile nu s-au străduit să modifice percepţia, să vină să explice clar ce greşeli au comis şi să şi le asume, dar să nu accepte să fie “încărcate” cu ceea ce n-au făcut.

Şi după cum evoluează lucrurile în prezent ne îndreptăm spre o socializare a pierderilor, ce poate avea ca efect majorarea taxelor şi impozitelor pentru a-i absolvi prin intermediul debitorilor pe aceia care au mărit preţul activelor.

În fine, dar dacă nimic din ceea ce reprezintă voinţa poporului nu ţine să contrazică acest context aberant poate că ar fi bine să ne întoarcem la început şi să ne uităm cum funcţionează lucrurile la americani. Acolo vedem două partide între care există diferenţe minime, pentru că se bazează pe aceeaşi pătură densă a clasei de mijloc.

Când sunt republicanii la putere se administrează bogăţia, se creează prosperitate, când guvernează democraţii se gestioneze sărăcia, se încearcă să nu  scadă veniturile societăţii sub un anumit nivel.

Alternanţa republicani – democraţi are legătură cu ciclul economic, primii conduc în perioada de boom, ceilalţi în cea de criză. Nimeni nu discută explicit de liberalism şi socialism, ci lasă pieţele să aloce cât mai bine resursele având grijă ca nu cumva concurenţa politică să ia faţa celei economice.

La noi, spre deosebire de părinţii fondatori ai Americii, “tatăl” Constituţiei a definit România ca un stat social. Iar în timpul în care legea lor fundamentală pune clasa de mijloc în prim plan şi populaţia stă bine din punct de vedere educaţional, în România mentalitatea ce reverberează constituţional ne condamnă la sărăcie şi furt.

Iată reţeta sigură pentru a avea o populaţie slab educată, care acceptă orice, inclusiv legea dării în plată, pentru care va achita taxe şi impozite mai mari.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review