De ce nu se poate conduce prin interpuși?

 

1.d4 d5

2.c4 dxc4

3.Cf3 e6

4.e4 Cf6

5.Nxc4 Ne7

6.Cc3 0-0

Nu m-am priceput niciodată la șah și ca atare nu i-am înțeles pe cei care au o pasiune pentru el. Adică, de ce s-ar juca un adult cu niște bucățele de lemn puse pe o tablă în pătrățele? La copii e explicabilă bucuria, la adulți însă se poate spune doar că n-au avut jucării când erau mici.

Iar dacă bucățelele de lemn au reușit în timp să se ordoneze prin intermediul gândirii în strategii precum gambitul damei eu cred că e doar meritul lor și nu al presupușilor adulți care mută piesele.

Pionul este o piesă atât de slabă încât e greu de înfrânat tentația de a-l captura și în fapt de la asta pornește gambitul, de la neînțelegerea că bucățelele de lemn, prin modul în care se mișcă, te pot face să simți că ești prost ca și practicant. Inteligent e doar cel care a inventat jocul.

Dar să rămânem la bucuria pionului capturat, ce va genera un lung șir de sacrificii de ambele părți și se va concretiza în înțelegerea modului în care funcționează niște simple bucățele de lemn, precum turele, și care îi vor da prilejul celui ce nu refuză gambitul să își dea seama de ce niște bucățele de lemn pot fi mai interesate decât el în rezolvarea dilemei.

Singura concluzie ce se poate trage privind prin prisma gambitului damei este că niciodată niște bucățele de lemn cu care te joci nu trebuie să fie mai deștepte decât tine.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review