Banca centrală vrea să recruteze viceguvernator prin concurs

Ce abilități trebuie să aibă o persoană care dorește să devină viceguvernator al băncii centrale?

Să aibă capacitatea să conducă un număr mare de oameni, cu fluxuri diferite de activitate. Să  fie un bun comunicator și să aibă calități deosebite pentru relațiile interumane. Să fie o persoană consecventă în opinii și cu o integritate de necontestat.

Să supervizeze execuţia deciziilor privind stabilitatea financiară şi politica monetară prin intermediul operaţiunilor de bilanţ, al gestiunii rezervelor valutare ale guvernului, serviciilor de deţinere de aur, operării sistemului de decontare în timp real, managementului eficient al riscului acestor operaţiuni şi culegerii de informaţii de piaţă relevante pentru deciziile de politică monetară.

De asemenea, el trebuie să demonstreze capacitatea de a dezvolta şi implementa noi politici într-un mediu cu evoluţie rapidă şi să aibă o idee clară asupra demersurile băncii centrale, ale statului şi instituţiilor internaţionale.

Și e necesar ca el să înţeleagă evoluția pieţelor financiare globale, infrastructura asociată lor şi să posede o bună evaluare a managementului de risc. Să demonstreze că este un conducător puternic şi că dispune de abilități de conducere și de elaborare a politicilor monetare, precum şi de o înţelegere în profunzime a economiei.

Cerințele de mai sus nu constituie rodul imaginației unei persoane care își dă cu părerea ce profil ar trebui să aibă un viceguvernator de bancă centrală, ci condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele ce doresc să aplice pentru postul de viceguvernator al Băncii Angliei. Acestea au fost publicate, pe 5 noiembrie, într-un anunț publicitar din The Economist, al cărui text integral e reprodus mai jos.

 

Viceguvernator pentru pieţe şi banking, Bank of England

270.000 de lire sterline plus pensie şi asigurare medicală privată * mandat de cinci ani * Londra

Bank of England este banca centrală şi există pentru a asigura stabilitatea monetară şi financiară. Se caută candidaţi pentru funcţia de viceguvernator pentru pieţe şi banking. Numirea se face de către Maiestatea Sa Regina, la recomandarea prim-ministrului şi a ministrului de finanţe.

Noul viceguvernator va răspunde de gestiunea bilanţului Băncii. Acesta va superviza execuţia deciziilor privind stabilitatea financiară şi politica monetară prin intermediul operaţiunilor de bilanţ, al gestiunii rezervelor valutare ale guvernului, serviciilor de deţinere de aur, operării sistemului de decontare în timp real, managementului eficient al riscului acestor operaţiuni şi culegerii de informaţii de piaţă relevante pentru deciziile de politică monetară.

Alături de viceguvernatorul pentru stabilitate financiară, noul viceguvernator va răspunde de strategica internaţională a Băncii. Acesta va fi membru al Comitetului de Politică Monetară, al Comitetului de Politică Financiară, al Comitetului de Reglementare Prudenţială, al Curţii Băncii Angliei şi va reprezenta Banca în mai multe organisme internaţionale.

Candidatul de succes va trebui să demonstreze capacitateasă conducă un număr mare de oameni, cu fluxuri diferite de activitate. Să  fie un bun comunicator,  să aibă calități deosebite pentru relațiile interumane și să fie o persoană a cărei integritate și ținută sunt mai presus de orice îndoială.

Aplicanții au nevoie abilitatea de a dezvolta şi implementa noi politici într-un mediu cu evoluţie rapidă şi să aibă o idee clară asupra demersurile băncii centrale, ale statului şi instituţiilor internaţionale. În special, va trebui să înţeleagă evoluția pieţelor financiare globală, infrastructura asociată lor şi să posede o bună evaluare a managementului de risc. Să demonstreze că este un conducător puternic şi că dispune de abiliăți de conducere și de elaborare a politicilor monetare, precum şi de o înţelegere în profunzime a economiei.

Candidaturile se depun până pe 21 noiembrie 2016 la amiază.

Pentru candidaturile online (preferate) accesaţi www.odgers.com/60103, unde sunt disponibile informaţii suplimentare privind această funcţie.

Sau trimiteţi aplicaţiile prin e-mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

În caz că nu vă puteţi depune candidatura prin e-mail sau aveţi nevoie de asistenţă suplimentară, inclusiv informaţii în alte formate, adresaţi-vă (d-nei) Anne Murphy, Odgers Berndtson, 20 Cannon Street, London EC4M 6XD. Tel. direct 44 (0) 20 7367 9777 sau e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Iată așadar o modalitate transparentă prin care se face selecția pentru ocuparea postului de viceguvernator de bancă centrală, în sensul că sunt prezentate public criteriile, într-o revistă de profil de mare audiență, pentru cei care doresc să aplice.

Nu se pune problema unor numiri pe bază de algoritm politic, ce face să se excludă un astfel de exercițiu, selecția să aibă loc în interiorul partidelor, care se transformă cu această ocazie în firme de head hunting.   


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review