Greenspan: Inflația va reveni în SUA

Fostul guvernator al Federal Reserve, Alan Greenspan, estimează că inflația va pune din nou stăpânire pe Statele Unite, ceea ce va duce la majorarea dobânzilor pe termen lung din piață la niveluri care pot atinge chiar 5%.

"Dacă stadiile timpurii ale inflației, care se dezvoltă în prezent, se vor permanentiza, am putea ajunge destul de repede la o răsturnare majoră a trendului acestor dobânzi extraordinar de mici la obligațiunile pe 10 ani, de exemplu. S-ar putea ajunge la niveluri de 3, 4 sau chiar 5%. De altfel, istoric vorbind, cam pe acolo s-au situat randamentele", a declarat Greenspan, pentru Bloomberg.

În prezent, randamentele titlurilor de stat americane cu maturitate la 10 ani se mențin sub 2%.

Greenspan și-a reiterat opinia, exprimată adeseori, potrivit căreia astfel de rate jose ale dobânzilor nu sunt sustenabile pe termen lung și a menționat că posibilul final al actualului trend de creștere de pe piața obligațiunilor este reaprinderea inflației.

"Avem de a face cu o întreagă structură de ajustări care au avut loc, practic din 2008, care trebuie anulată, iar asta nu se va face fără probleme", a spus Greenspan.

Randamentul titlurilor de stat ale SUA pe 10 ani au urcat la 1,82% luni, aproape de maximul ultimelor 5 luni, după ce FBI și-a reafirmat concluzia potrivit căreia candidatul democrat la președinție, Hillary Clinton, nu a încălcat legea prin felul în care și-a gestionat mesajele e-mail în perioada în care a deținut funcția de secretar de stat. Potrivit analiștilor, o victorie a lui Clinton în alegerile de astăzi ar fi mai puțin generatoare de instabilitate pe piețele financiare decât una a lui Donald Trump și ar menține deschisă posibilitatea ca Fed să majoreze dobânzile-cheie în decembrie.


Energy Report

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review