Va accepta Fed să se plieze pe noua paradigmă politică?

O evoluţie a cursului de schimb în intervalul 1,046 – 1,086 poate induce ideea că aprecierea dolarului în raport cu euro ar include decizia creşterii de dobândă în şedinţa Fed din 12-13 decembrie, indiferent de evoluţia inflaţiei, a preţurilor cu amănuntul, a celor la bunurile de folosinţă îndelungată, ori a acelora de la locuinţe – socotite investiţii.

Primii care ar trebui să analizeze dinamica preţurilor şi să tragă concluzii, pe care să le comunice publicului, sunt oficialii Fed, ce se găsesc, însă, într-un moment de inflexiune în ceea ce priveşte noua paradigma politică. Iar plierea pe aceasta sau conservarea celei vechi va face diferenţa în felul în care va funcţiona Rezerva Federală în continuare.

Mai ales că e greu de identificat un trend sustenabil de creştere a preţurilor pentru următorii doi ani, în situaţia în care s-au pus atâţia bani pe piaţă prin intermediul  QE, încât e dificil să fie capacitaţi să producă o majorare a preţurilor.

Analiştii internaţionali recomandă să se vândă bonduri şi să se cumpre active, dar ei confundă - poate cu bună ştiinţă- fazele ciclului economic. Nu suntem în faza de avânt, prima a ciclului economic, ci încă în slump. Dacă n-ar fi aşa, ar veni date favorabile despre comerţ.  


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review