Ghid de lectura a trecutului cu fata spre viitor

 

Viata de zi cu zi a oamenilor, plata facturilor, plecarea in vacantele de vara, cumparaturile de sarbatori si contributiile la fondurile de pensii, toate au un efect de nesters asupra pietei bursiere.

Oamenii sunt creaturi ale obisnuintei. Cunoasterea obiceiurilor colegilor tai traderi si investitori va determina, odata respinsa varianta intamplarii, ca evenimentele pietei sa se desfasoare in fata ta cu rezultate evidente.

Chiar si in ziua de azi, a tranzactionarii cu frecventa ridicata si a comunicatiilor 4G pe telefoane inteligente, regimul zilnic din trecut prevaleaza si modeleaza momentele pietei de capital in aproape aceeasi modalitate in care s-a intamplat timp de decenii.

Sunt fraze din introducerea cartii "Minighid de cicluri ale pietei de capital. Cum sa profiti de pe urma tiparelor de evolutie a cotatiilor bursiere", aparuta la Editura Publica, cu sprijinul Erste Asset Management.

Autorul, Jefffrey A. Hirsch, este presedintele Hirsch Organization si editor al publicatiilor Stock Trader's Almanac si Commodity Trader's Almanac.

Lucrarea isi propune sa il educe pe cititor in a recunoaste pattern-urile de evolutie ale pietelor de capital in diverse tipuri de situatii, ca forma de antrenament in vederea luarii de decizii investitionale fundamentate si in cunostinta de cauza.

In acest scop, autorul trece in revista mai multe momente din istoria burselor.

Unul dintre cele mai interesate capitole ale volumului lui Hirsch este cel intitulat "Portofoliul tau devine politic. Cum sunt influentate pietele de ciclul alegerilor prezidentiale".

Ceea ce citim ni se pare bizar de cunoscut. "Procesul de alegere a presedintilor SUA este acompaniat de o manipulare subtila a economiei. Administratiile prezidentiale in exercitiu sunt interesate de realegere pentru al doilea mandat. In plus, <lautarii trebuie sa fie platiti>, generand ceea ce numim <anul simptomului postprezidential>.

Majoritatea pietelor-urs mari si grave au debutat in astfel de ani. De asemenea, razboaiele noastre importante au inceput in anii care au urmat alegerile. Datorita efortului de a castiga alegerile, presedintii tind sa se ocupe de majoritatea initiativelor de austeritate in prima jumatate a mandatului lor si pompeaza bani in a doua jumatate, astfel incat electoratul sa fie mai prosper atunci cand ajunge la urne", scrie Jefffrey A. Hirsch.

Ceea ce, logic, constituie un important indiciu de timing si directie pentru decizia investitionala.

Potrivit autorului, din 1900 incoace, de la minimele de la mijlocul mandatelor prezidentiale pana la maximele de dinainte de alegeri, indicele Dow Jones a crescut in medie cu 50%.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review