Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, le-a atras atenţia bancherilor în legătură cu un fapt la care s-a mai referit, să-şi schimbe atitudinea faţă de client. Să se apropie de acesta, de necesităţile lui.
Nu e prima oară când Isărescu are o poziţie tranşantă faţă de o problemă gravă. La fel s-a întâmplat şi în trecut în privinţa creditelor în franci elveţieni, de care a spus că deşi par ieftine pe latura dobânzii se pot dovedi extrem de scumpe dacă ne uităm din perspectiva cursului.
Din păcate, dacă e să judecăm pe precedente ca anglo-saxonii, băncile, care au manifestat lipsă de reacţie faţă de îndemnurile guvernatorului, o vor face şi de această dată. După care vor apărea o serie de „formatori de opinie” în mass-media şi vor zice că Mugur Isărescu nu a avertizat, când el a făcut-o. Vor lucra la emoţionalul public ca să-l găsească pe Acarul Păun.
Dar dacă bancherii vor ignora spusele guvernatorului BNR, la fel cum s-a văzut şi în cazul creditelor în franci elveţieni, şi mulţi dintre ei erau în funcţii şi când s-au dat finanţările în respectiva monedă, înseamnă că sistemul suferă de urma faptului că posturile de conducere sunt ocupate de nişte persoane nepotrivite.
Cele mai vizionate
Ultimele
-
"Da’ dobanda, cat e dobanda? Dincolo era mai ieftin!"
(Stiri) 9 Oct 2014 -
Americanii rezolvă, europenii caută vinovați de serviciu
(Analize) 18 May 2016 -
Antipesedismul de paradă a creat falşi politicieni de dreapta
(Opinii) 19 Dec 2016 -
Banca centrală trebuie să prevină riscul european al dării în plată, cu ajutorul instanţelor internaţionale
(Opinii) 2 May 2016 -
Ce reprezinta si cum se calculeaza PIB-ul?
(Stiri) 6 Sep 2014
Leave your comments
Login to post a comment
Post comment as a guest