Blestemul Templierilor

 

Unul dintre cele mai notorii exemple istorice de persecutie explicita a bancherilor il constituie momentul distrugerii ordinului Cavalerilor Templieri de catre regele Filip cel Frumos al Frantei.

Avand mari datorii si ravnind la averile acumulate de templieri, regele a desfiintat si interzis ordinul, i-a executat pe liderii sai si i-a prigonit pe cavaleri, una dintre principalele acuzatii care li s-a adus fiind tocmai aceea de camatarie.

Pe 18 martie 1314, cand este ars pe rug, Jacques de Molay, Marele Maestru al Cavalerilor Templieri,  spune:

Papa Clément… si tu, rege Filip… mai inainte de un an, va chem sa va infatisati la judecata lui Dumnezeu ca sa va primiti pedeapsa cuvenita! Fiti blestemati! Blestemati! Blestemati cu toata semintia voastra pana la al treisprezecelea neam!…

Papa Clement al V-lea a murit la 20 aprilie 1314, la o luna de la tragicul eveniment. In timp ce se afla pe nasalie, un fulger a lovit biserica in care fusese depus, trupul lui fiind mistuit de flacari, ca si cele ale Templierilor pe care-i trimisese la moarte

Filip al IV-lea cel Frumos a murit la 46 de ani, pe 29 noiembrie 1314, la Fontainebleau, zicand, in agonie, ca “diavolul il trage de picioare”, la 8 luni si 20 zile de la arderea pe rug a lui Jacques de Molay.

Toti fiii lui Filip IV au murit fara urmasi.

Iata cum au pierit cele 13 generatii de regi blestemate de Jacques de Molay:

Prima generatie:

Ludovic al X-lea cel Artagos moare la 27 de ani de pneumonie, pentru ca s-a spalat cu apa rece ca gheata, dupa un joc de Paume frenetic. Sa nu uitam ca el este suspectat ca si-ar fi sugrumat sotia, pe regina Margareta de Burgundia, dupa litigiul cu Turnul Nesle.

Jean I Postumul moare la cinci zile, probabil otravit la botezul sau de catre Mahaut d'Artois.

Filip al V-lea cel Lung moare la 28 de ani de dizenterie, din cauza apei otravite de rudele leprosilor. Fiul sau moare in copilarie, la 2 ani.

Carol al IV-lea cel Drept a murit de tuberculoza, la varsta de 33 de ani. A doua sotie a sa, Maria de Luxemburg, dispare cu un copil de sex masculin (era gravida), dupa un accident cu caleasca, in drumul de intoarcere la palat. O data cu ei dispare linia directa a Capetienilor.

Filip al VI-ea de Valois a murit la 57 de ani, de o boala necunoscuta. Incepe Razboiului de 100 de ani si Marea Epidemie de Ciuma.

A doua generatie:

Ioan al II-lea cel Bun moare la varsta de 45 de ani, ca prizonier al englezilor, dupa dezastrul de la Poitiers.

A treia generatie:

Carol al V-lea cel Intelept a murit la 42 de ani de “slabiciune” (probabil imunitate scazuta).

A patra generatie:

Carol al VI-lea cel Nebun a murit la 54 de ani, in urma unei crize de nebunie.

A cincea generatie:

Carol al VII-lea cel Victorios a murit la 58 de ani de inanitie, din cauza unui abces dentar, probabil, regretand ca a abandonat-o pe Ioana d’Arc englezilor, fara nici cel mai mic gest de impotrivire, pentru a-si salva tronul.

A sasea generatie:

Ludovic al XI-lea cel Prudent a murit la 60 de ani, dupa un accident vascular cerebral. S-a autoexilat pentru mai multi ani in turnul castelul Plessy, “asteptand moartea ce trebuia sa vina”. 

A saptea generatie:

Carol al VIII-lea cel Prietenos a decedat la 28 de ani, in castelul sau din Amboise, lovindu-se la cap de o usa joasa. Toti mostenitorii sai au murit in copilarie, iar vaduva lui, Anne a Marii Britanii se va recasatori cu verisorul sau, Ludovic d'Orleans.

Ludovic al XII-lea Parintele Poporului a murit la 52 de ani, in urma casatoriei cu Maria, sora lui Henric al VIII-lea al Angliei, in varsta de 16 ani. Dorind din toata puterea sa lase un mostenitor, el se epuizeaza cu tanara lui regina, si moare dupa trei luni.

A opta generatie:

Francisc I a murit la 53 de sifilis, dupa noua ani de suferinta teribila.

A noua generatie:

Henric al II-lea moare la 40 de ani, dupa ce o bucata de lance ii strapunge un ochi in timpul unui turnir. Nostradamus prezicea: “Pe campul de batalie/ Singur in lupta din Cusca de Aur/ Ochii ii va strapunge”

A zecea generatie:

Francisc al II-lea moare la 16 ani, probabil otravit; rudele sale angrenate in luptele pentru mostenirea tronulu au uitat sa-i organizeze ceremonia de inmormantare. A lasat in urma o regina frumoasa si tanara, care va avea de asemenea un destin tragic: Maria Stuart…

Carol al IX-lea a murit la 24 de ani, plin de remuscari pentru Sfantul Bartolomeu, vazand fantome si agonizand timp de doi ani.

Henric al III-lea moare la de 38 ani, injunghiat pe tron, in fata slujitorilor sai…

Henric al IV-lea moare la 57 de ani, asasinat de Ravaillac, pe strada Fierarilor.

A unsprezecea generatie:

Ludovic al XIII-lea cel Just moare la varsta de 42 de ani, de tuberculoza, in ziua comemorarii mortii tatalui sau, Henric al IV-lea.

A douasprezecea generatie:

Ludovic al XIV-lea Regele Soare moare la 77 de ani intr-un scaune cu rotile, putrezit de cangrena.

A treisprezecea generatie:

Ludovic al XV-lea a murit la 64 de ani de variola. Cortegiul sau funerar este blestemat de catre multime si primit cu pietre toata  noaptea.

Ludovic al XVI-lea a murit la varsta de 39 de ani, ghilotinat (el insusi a autorizat aceasta metoda de executie din umanism). El a fost incarcerat in Turnul Templului si se spune ca a primit o vizita de la o persoana care ia spus: “Amintiti-va de Templieri!“

Ludovic al XVII-lea a murit la 10 ani in Turnul Templului.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review