Prim adjunctul directorului Serviciului Român de Informații, generalul Florian Coldea, a cerut trecerea în rezervă, pentru a nu afecta imaginea instituției, deși ancheta internă l-a considerat apt pentru a-și desfășura mai departe activitatea.
În schimb, șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi - aflată într-o situație similară - a refuzat să-și depună mandatul.
În aceste condiții, se poate spune că singurul mod de a clarifica problemele în ceea ce o privește e punerea sub acuzare, ceea ce ar atrage după sine suspendarea.
Kövesi susține că a avut rezultate foarte bune de când conduce DNA și că a reușit să managerieze dosarele de mare corupție. Asta însă fără recuperarea prejudiciilor, și în situația în care au scăpat de “priotizarea” procurorului-șef al DNA dosare importante, iar altele - cu prejudicii consistente - trenează de ani întregi din motive greu de înțeles.
Merită să ne întrebăm dacă e, într-adevăr, o problemă evaluarea și anchetarea modului în care sunt manageriate dosarele de importanță națională privind corupția sau felul în care a funcționat, din punctul de vedere al relațiilor întreținute, respectiva persoană?
Cu precizarea că nimeni nu dorește să distrugă SRI și DNA, ci doar ca aceste instituții să-și desfășoare activitatea corect, așa cum sugerează președintele Iohannis.
Cele mai vizionate
Ultimele
-
"Da’ dobanda, cat e dobanda? Dincolo era mai ieftin!"
(Stiri) 9 Oct 2014 -
Americanii rezolvă, europenii caută vinovați de serviciu
(Analize) 18 May 2016 -
Antipesedismul de paradă a creat falşi politicieni de dreapta
(Opinii) 19 Dec 2016 -
Banca centrală trebuie să prevină riscul european al dării în plată, cu ajutorul instanţelor internaţionale
(Opinii) 2 May 2016 -
Ce reprezinta si cum se calculeaza PIB-ul?
(Stiri) 6 Sep 2014
Leave your comments
Login to post a comment
Post comment as a guest