Un nou articol care are ca subiect aurul băncii centrale de la Londra sugerează că în spatele plasamentului s-ar ascunde tranzacţii netransparente.
Da, numai că singurul mod în care ar putea fi validată această supoziţie este dacă metalul galben a făcut obiectul unor tranzacţii în afara pieţei. Doar în acest fel, pe baza unor preţuri sub valoarea de piaţă, s-ar fi putut finanţa interesele personale de care vorbeşte comentatorul.
Pentru că atât timp cât preţurile la care s-au realizat tranzacţiile se găsesc la nivelul pieţei, şi s-au respectat procedurile, afirmaţiile nu sunt doar neavenite, ci şi răuvoitoare.
Iar alături de asta mai trebui remarcat faptul că funcţia scop a băncii centrale în ceea ce priveşte plasarea rezervelor internaţionale nu este realizare profitului, ci reglarea lichidităţii. A o acuza că n-a făcut speculă cu aur şi a induce astfel ideea că aceia ce au administrat stocul de aur au urmărit interese personale, deşi s-au respectat procedurile, reprezintă o mostră de gândire alienată.
Cu alte cuvinte, lipsa de speculă e asimilată cu interesul personal, ceea ce constituie o judecată siderantă.
În ceea ce priveşte locul unde a ales banca centrală să-şi plaseze aurul, respectiv la Londra, este poate cea mai bună piaţă unde poate fi investit. Unde să-l ducă dacă nu în Marea Britanie, tot în Rusia? Păi, de acolo nu ne-am luat tot ce era de luat. Ce să facem, să le mai trimitem nişte aur ca să ştim sigur că rămânem fără el?
Cele mai vizionate
Ultimele
-
"Da’ dobanda, cat e dobanda? Dincolo era mai ieftin!"
(Stiri) 9 Oct 2014 -
Americanii rezolvă, europenii caută vinovați de serviciu
(Analize) 18 May 2016 -
Antipesedismul de paradă a creat falşi politicieni de dreapta
(Opinii) 19 Dec 2016 -
Banca centrală trebuie să prevină riscul european al dării în plată, cu ajutorul instanţelor internaţionale
(Opinii) 2 May 2016 -
Ce reprezinta si cum se calculeaza PIB-ul?
(Stiri) 6 Sep 2014
Leave your comments
Login to post a comment
Post comment as a guest