Băncile centrale au menirea de a câştiga timp pentru aplicarea programelor de guvernare

Dacă Donald Trump nu-şi dă seama că schimbarea de paradigmă pe care a enunţat-o, şi în care speră cei ce l-au ales, trebuie să ţină cont de toate elementele, inclusiv de cursul de schimb, ce ar fi necesar să fie o oglindă fidelă a stării economice, atunci există riscul ca  programul său economic să fie pus în pericol de aprecierea rapidă a monedei.

Cu alte cuvinte, sistemul de bănci centrale din Statele Unite - Fed - este nevoie să sesizeze că întărirea dolarului trebuie să fie subsecventă unor sporuri de productivitate şi nu unor speculaţii ale celor nemulţumiţi de posibilitatea ajustării datoriei publice a Statelor Unite. Să realizeze şi să reacţioneze.

Fiindcă dinamica actuală e contrară celor exprimate de preşedintele ales în privinţa relaţiei cu China şi Mexic.

În condiţiile în care sporurile de productivitate apar mai greu decât se întăreşte dolarul, e necesar ca Fed să menţină un echilibru între evoluţia cursului de schimb şi apariţia acestora în contextul programului economic expus. Deci, componenta speculativă a pieţei e nevoie să ţină cont de modificarea de paradigmă formulată şi nu să funcţioneze împotriva acesteia.

Ca să conchid, Fed are datoria de a menţine paritatea medie a cursului euro/dolar în jurul nivelului la care au avut loc alegerile, până când vor fi clare rezultatele aplicării noii politici economice.  


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review