Statul dovedește că e funcțional când elimină echivocul din decizii
Spre deosebire de legea dării în plată, Curtea Constituțională a avut o exprimare mult mai directă și pertinentă în privința conversiei creditelor în franci elvețieni la curs istoric.
Respingerea ca neconstituționale a prevederilor legate de respectivele împrumuturi, într-un mod clar, constituie un exemplu și pentru alte instituții, în vederea luării unor decizii la fel de fără echivoc, desigur, în domenii ce țin de expertiza acestora.
Asta pentru că exprimarea unor luări de poziție lipsite de ambiguitate din partea instituțiilor statului sunt de natură să restabilească mult mai bine încrederea decât manifestațiile de stradă.
Iar printr-o poziție directă, tranșantă, e eliminată atitudinea discreționară și interesul public coincide cu cel al cetățenilor.
Este evident că orice atac asupra Curții Constituționale nu reprezintă decât o încercare de a destabiliza un sistem. Dar odată cu această precizare merită să ne punem întrebarea dacă legea adoptată de Parlament - cu o majoritate covârșitoare - nu reprezintă cumva un exemplu vădit de malpraxis.
Cele mai vizionate
Ultimele
-
"Da’ dobanda, cat e dobanda? Dincolo era mai ieftin!"
(Stiri) 9 Oct 2014 -
Americanii rezolvă, europenii caută vinovați de serviciu
(Analize) 18 May 2016 -
Antipesedismul de paradă a creat falşi politicieni de dreapta
(Opinii) 19 Dec 2016 -
Banca centrală trebuie să prevină riscul european al dării în plată, cu ajutorul instanţelor internaţionale
(Opinii) 2 May 2016 -
Ce reprezinta si cum se calculeaza PIB-ul?
(Stiri) 6 Sep 2014
Leave your comments
Login to post a comment
Post comment as a guest