Da, vreau să fiu supus al Majestății Sale Elisabeta a II-a în cadrul Regatului Unit al Marii Britaniei, Irlandei de Nord și României. Nici suveranitatea națională și nici apartenența la Uniunea Europeană nu-mi folosesc la nimic. Problema fiind, de fapt, că România nu a aderat încă la România. Nu de facto, cel puțin.
Să mă explic. Am comandat pe Internet mai multe obiecte sportive de la furnizorul britanic SportsDirect.com. Coletul respectiv a făcut de la plecarea din UK şi pânâ când a ajuns în Bucureşti cam la fel de mult ca de la depozitul din Bucureşti până la mine acasă, tot în Bucureşti. Și atunci de ce să mai pretindem că aparținem de UE?
Mai exact, după cum se poate vedea și în captura foto, coletul predat de SportsDirect curierului DHL a părăsit Regatul Unit pe 6 februarie la ora 7:41. Pe 7 februarie la 18:14 a ajuns la Budapesta, pentru a pleca de aici pe 8 februarie la 10:48 şi a sosi la Bucureşti pe 9 februarie la ora 6:28. Din câte se observă, pentru a ajunge din Marea Britanie în capitala României au fost necesare 72 de ore, adică 3 zile.
Da, numai că până când am primit coletul luni, pe data de 13 februarie, la domiciliul meu, au trecut mai mult de 72 de ore. De unde se observă că un colet cu echipament sportiv a făcut din Anglia în România mai puţin timp decât de la Bucureşti la Bucureşti. Când am făcut această remarcă în discuţia cu operatorul curierului mi s-a explicat că acesta e supraaglomerat şi că a apelat la un subcontractor, o altă firmă de curierat, pentru a trimite coletul.
Deci, din câte se vede, un colet face mai mult timp de la Bucureşti la Bucureşti decât din Anglia în Bucureşti, din cauza viciilor de organizare ce au legătură, după toate probabilităţile, cu un management defectuos. Ceea ce aduce deservicii furnizorului de echipament sportiv.
Dar aici nu e doar o problemă românească, ci una europeană. Birocratica Uniune Europeană este predispusă la astfel de vicii de organizare. Noroc că Marea Britanie iese din UE. Parlamentarii din UK au votat în număr covârşitor pentru a fi pus în practică rezultatul referendumului.
Ce va însemna pentru mine, ca român, faptul că Regatul Unit părăseşte UE? Probabil că data viitoare când voi face comandă la site-ul SportsDirect.com, grație Brexitului, coletul se va deplasa mai repede din Marea Britanie în Uniunea Europeană. Ce folos însă dacă în interiorul Uniunii Europene, mai precis din Bucureşti în Bucureşti, va face mai mult decât din Anglia în România?
Cele mai vizionate
Ultimele
-
"Da’ dobanda, cat e dobanda? Dincolo era mai ieftin!"
(Stiri) 9 Oct 2014 -
Americanii rezolvă, europenii caută vinovați de serviciu
(Analize) 18 May 2016 -
Antipesedismul de paradă a creat falşi politicieni de dreapta
(Opinii) 19 Dec 2016 -
Banca centrală trebuie să prevină riscul european al dării în plată, cu ajutorul instanţelor internaţionale
(Opinii) 2 May 2016 -
Ce reprezinta si cum se calculeaza PIB-ul?
(Stiri) 6 Sep 2014
Leave your comments
Login to post a comment
Post comment as a guest